20 ila 60 cm büyüyebilen Asyneuma rigidum, az pürüzlü havlı, nadiren tüysüzdür. Gövde dik ya da yükselici, genellikle basittir. Alt gövde yaprakları en büyük, çok çeşitli boy ve şekilde, mızraksı ila darca yumurtamsı ya da eliptik, dişli kenarlı, sapsız ya da kısaca saplı; orta gövde yaprakları benzer, çoğunluklar şeritsi mızraksı, küçük ve sapsızdır. Çiçekler tek ya da 2 ila 4 arası küme halinde, salkım halinde başaktır. Çanak lobları mızraksı ve diktir. Kapsül elipsoit ya da ters konik biçimde, çıkıntılı, sivilceli ya da tüysüzdür. Tohumlar elipsoit, açık kahverengi ve parlaktır.
Doğal olarak Kafkasya ve Türkiye’de yayılış gösteren Asyneuma rigidum kayalık yamaçlar, ormanlık alanlar ve çalılıklarda görülür. Nadir bir türdür.
Dilimizde Nujdan adı, uluğeğnek ve çiçeklideğenek ile bilinen Asyneuma rigidum Haziran ve ağustos ayları arasında çiçek açar.
500 ila 1600 metreye kadar olan rakımlarda gözlemlenebilir.
Cins adı Antik Yunanca birlikte değil anlamına gelir. Tacın bölünmüş yapısına işaret eder. Tür adı Latince sert anlamına gelir. Türün çiçek yapısına işaret eder. İkili adlandırma öncesi adı “Rapunculus orientalis altissimus, folio glabro et rigido”dur.