Bazı kaynaklarda Silene armeria adı ile geçen Atocion armeria tek ya da iki yıllık çıplak bir bitkidir. Gövde dik ve 10 ila 40 cm uzunluğundadır. Taban yaprakları kaşıksıdır ve kısa süre içinde kururlar. Gövde yaprakları yumurtamsı sarılıcı, sivri uçlu ve en üsttekiler çiçek kurulunu sarılıcı değildir. Çiçek kurulu sıkışıktır. Çanak 12 ila 16 mm uzunluğunda ve belirsiz biçimde damarlıdır. Taç yapraklar pembe renkli ve taç yaprak ayası hafifçe girintilidir. Antrofor 7 ila 8 mm uzunluğundadır. Kapsül dikdörtgensi silindirik ve antropor ile aynı uzunlukta ya da ondan hafifçe daha uzundur. Popüler bir süs bitkisidir.
Doğal olarak Avrupa ve Rusya’da yayılış gösteren Atocion armeria yol kenarı, yamaç ve orman açıklıklarında görülür.
Dilimizde Horozpipiği adı ile bilinen Atocion armeria Temmuz ve Ağustos ayları arasında çiçek açar.
Susuzluğa ve unutulmaya da dayanıklıdır armerialar. Bakım istemezler. Tek istedikleri geçirgenliği yüksek topraktır. Verimsiz topraklarda dahi çoşan bitki, üzerine basılmayan tarhlarda mükemmel bir yerörtücü kapatıcı bitki olarak da sıkça kullanılır. Yanlara doğru sürdüğü dip sürgünleri ile yayılma gösterir. Yayılırken budama istemeden öbek oluşturduğundan yaz kış yeşil bitki dikili olduğu tarhlarda zümrüt yeşili kümeler oluşturur.
400 ila 1600 metreye kadar olan rakımlarda gözlemlenebilir.
Türkçe yaygın adı olan nakıl kelimesi Anadolu’da dal üzerine dizilmiş kiraz meyveleri için kullanılır. Bazı Silene türlerinin çiçekleri bu alegoriye izin verir biçimdedir. Aynı kelime Arapçada hurma ağacı anlamını verir. Tür adı Latince Armeria anlamına gelir. Türün Armeria (Çimgüzeli) cinsi ile benzerliğine işaret eder. İkili adlandırma öncesi adı “Armerius flos quartus”tur.